האתר שלנו מאוחסן על שרת של חברת
אחסון אתרים שהיה מהיר עד לא מכבר וכרגע עולה באיטיות? מלבד האפשרויות השונות לבעיות בחומרת השרת או ברוחב הפס של השרת עליו אנחנו מאוחסנים, ישנם מפגעים נוספים הגורמים להאטת קצב השרת ולפגיעת
זמני טעינה של אתרים.
ישנן חברות אחסון אתרים לא מקצועיות שעושות OverSelling של חבילות אחסון בשרת. הכוונה, החברות מוכרות יותר חבילות אחסון אתרים מאשר השרת יכול להכיל. פעולה זו גורמת להאטה של השרת ולעיתים קרובות אף לקריסתו.
מלבד מכירות היתר שעושות חלק מחברות האחסון ייתכן והשרת שלנו מכיל אתרים בסדרי גודל גדולים במיוחד הצורכים משאבי תעבורה (רוחב פס), זיכרון ומעבד גבוהים ומאיטים את השרת. כיוון שבשרת שיתופי בדרך כלל לא נהוג לחלק זכרון ומעבד לכל חבילה (נהוג רק ב- VPS) אלא להגביל בתעבורה ובמקום האחסון בלבד, ייתכן שאתר שמעמיס על השרת יצרוך משאבי זכרון ומעבד פי כמה וכמה מהמוגדר כתקני ולכן כל השרת יפעל באיטיות או יקרוס.
על מנת לבדוק מהם האתרים המאוחסנים על השרת שלנו או השרת עליו אנחנו מתכוונים לאחסן, ניתן להשתמש בכלי הבא:
http://www.spyonweb.com
בעזרת כלי זה ניתן למצוא על ידי שימוש בכתובת אתר או IP של שרת את כל האתרים המאוחסנים על אותו השרת. עמודת IP Address מציגה לנו את כל האתרים המאוחסנים תחת אותה כתובת אייפי (אותו השרת). כמות סבירה של אתרים בשרת שיתופי נעה בין מספר אתרים בודדים עד לכמה עשרות אתרים ולא מעבר כל אותה כתובת IP. הכל כמובן גם תלוי באופי האתרים המאוחסנים. גם אם מאוחסנים רק חמישה אתרים על השרת אך מתוך החמישה קיים אתר בעל 5000 כניסות ייחודיות ביום המעמיס מאוד על השרת, אתר זה שווה ערך למאה עד אלף אתרים המאוחסנים על השרת.
חברות אחסון אתרים מקצועיות בדרך כלל לא ימשיכו לאחסן אתר גדול על חבילה שיתופית ויעבירו את האתר לחבילת VPS או שרת ייעודי אך ישנן חברות אחסון שלא פועלות כדי לפתור את העומס הנגרם על השרת כתוצאה מאחסון אתר בעל אלפי כניסות ייחודיות ביום.
לאחר שבדקנו את מספר האתרים המאוחסנים על השרת נפנה לבדוק את אופי האתרים ואת התוכן המאוחסן יחד איתנו. מומלץ כן לבדוק את הדומיינים שמאוחסנים יחד איתנו ולבחון את האתרים לעומק. אחסון בשרת המכיל אתרים בעלי נפתח תעבורה גבוה ו\או אתרים בעלי תוכן לא חוקי יכול להזיק לנו בהמשך לקידום האתר בגוגל, לפרסום בגוגל אדוורדס ולאיטיות של האתר.
לפני רכישת חבילת אחסון אצל אחד הספקים מומלץ לשאול את נציג החברה על האתרים המאוחסנים בחשבון עליו האתר שלנו יתאחסן ולקבל אינפורמציה ראשונית בעזרתה ניתן לבדוק את חשבון האחסון החדש בטרם שכרנו אותו מחברת האחסון.
בנוסף, מומלץ לבקש אחסון ניסיון לצורך התרשמות למספר ימים מספק אחסון האתרים.