אחד הכלים החשובים ביותר שמערכת גוגל אדוורדס מקצה לנו הוא כלי הדו"חות.
בעזרת כלי הדו"חות גוגל נותן לנו את האפשרות לרכז את הפרטים החשובים ביותר על הקמפיין שלנו במסמך אחד. בעזרת כלי זה ניתן בין היתר לבחון את מילות המפתח הממירות ביותר, בעלות עלות לקליק הגבוהה ביותר, מילות מפתח המבזבזות ולא מפיקות תועלת ועוד.
במאמר זה נבחן לעומק את כלי הדיווח של גוגל.
כניסה אל כלי הדו"חות של גוגל דרך התפריט העליון בלחיצה על "דיווח -> דו"חות" .
בכניסה נבחין ב- 15 דו"חות האחרונים שהפקנו על ידי המערכת. במידה ולא השתמשנו בכלי זה עד כה לא יופיעו שם דו"חות שלנו. בנוסף, ניתנת לנו האפשרות לבנות תבנית לדו"ח עם משתנים ספציפיים שאותו נרצה להפעיל מידי פעם.
נלחץ על "צור דו"ח חדש" ונעבור לעמוד בו ניתן ליצור סוגי דו"חות שונים לקמפיין מסע הפרסום שלנו.
ניתנים לנו 11 סוגי דו"חות שונים אותם ניתן להפיק בעזרת המערכת. פירוט על כל אחד מסוגי הדו"חות:
1.
דו"ח ביצועי מקום \ מילת מפתח - דו"ח המציג לנו את הביצועים של מילת מפתח ספציפית או מיקומים אליהם מיקדנו. בדו"ח נמצא פירוט של מילות מפתח על פי קבוצות מודעות שונות על פי סוג התאמה .
כמו כן נמצא את הנתונים הבאים: שיעור הצעה לדף ראשון של כל מילת מפתח, עלות מקסימלית לכל קליק שהגדרנו,
ציון איכות, הופעות, קליקים, עלות, אחוז הקלקות ומיקום ממוצע. בדו"ח זה לא נראה את מילות המפתח המדוייקות בעזרתן הגיעו אלינו אלא את מילות המפתח על פי משמעויות שונות בתוך הקמפיין שלנו. על מנת לראות מילות מפתח מדוייקות נשתמש בדו"ח מספר 9 – דו"ח שאילתות חיפוש.
2.
דו"ח ביצועי מודעות – דו"ח המציג לנו את כל המודעות שלנו על פי קמפיין מסע פרסום \ קבוצת מודעות שבחרנו. מוצגות לנו כל המודעות ובנוסף מוצגות הכתובות יעד של כל מודעה.
3.
דו"ח כתובת אתר – דו"ח המציג לנו את כל כתובות עמודי הנחיתה של מסעות פרסום + קבוצות המודעות השונות שלנו. בדו"ח זה נשתמש לדוגמא כדי לראות האם כל קבוצות המודעות שלנו מכווננות לעמודי הנחיתה הרלוונטיים אותם הגדרנו באתר שלנו כעמוד לתחום הספציפי.
4.
דו"ח קבוצת מודעות – דו"ח זה מציג לנו פירוט לכל קבוצת מודעות שבנינו על פי סדר הופעה של כל קבוצה במסע הפרסום – לכל קבוצה נראה באופן מכליל כמה הופעות קיבלה, כמה קליקים, מה אחוזי ההקלקות היחסיים, עלות ממוצעת לקליק, עלות כוללת ומחיר ממוצע. נוכל בצורה הזאת לבדוק איזה קבוצת מודעות עובדת כמו שאנחנו רוצים ואיזה קבוצת מודעות עלינו לשפר.
5.
דו"ח מסע פרסום – דו"ח מאוד פשוט שניתן לראות גם בעמודת "מסעות פרסום". דו"ח זה מציג לנו רשימת מסעות הפרסום שלנו ונתוני עלויות על כל מסע פרסום. את הדו"ח הזה ניצור כאשר נרצה לשגר ללקוח שלנו במייל את פעילות מסעות הפרסום שלו על פי הנישות השונות. בעזרת דו"ח זה ניתן גם להפיק נתונים על שעות בהם הקליקו על מסע הפרסום שלנו.
6.
דו"ח חשבון – גם דו"ח פחות שימושי המציג לנו את הדו"ח שיש בעמוד הבית של הקמפיין. כל הנתונים היבשים על הקמפיין כמו כמה קליקים היו, כמה הופעות, כמה זה עלה לנו וכו'. את הדו"ח הזה ניצור גם כמו בסעיף 5 "דו"ח מסע פרסום" כאשר נרצה לשגר ללקוח שלנו את פעילות החשבון שלו. העדיפות היא לשלוח את דו"ח מספר 5 באופן אוטומטי ללקוח.
7.
דו"ח דמוגרפי – דו"ח זה כמעט ולא רלוונטי עבור מפרסמים בישראל. זהו דו"ח הפועל להפיק תובנות על הגולשים השונים שראו את המודעות שלנו על פי גיל ומין. במידה ואנחנו מפרסמים ברשת התוכן באתרים שותפים של גוגל כמו MySpace.com יש לנו את היכולת לפלח את סוג האוכלוסיה שראתה \ לחצה על המודעות שלנו. כיוון שלרוב איננו מפרסמים באתרים כאלה אלא מתמקדים באתרים מישראל כאשר העסק נמצא בארץ לא נקבל בכלל נתונים לגבי נתונים דמוגרפיים של המשתמש. פרסום בפייסבוק, להבדיל מגוגל, נותן לנו את האפשרות לקבל דו"ח דמוגרפי מאוד מקיף על המשתמש שלחץ על המודעה שלנו לרבות גיל, מין, העדפותיו, נטיותיו, מצב משפחתי ועוד.
8.
דו"ח גיאוגרפי – לגוגל יש את האפשרות לאתר מהיכן הקליקו על המודעה שלנו על פי ארצות ועל פי איזורים.
בארץ הנתונים לא אמינים כיוון שייתכן שאני כרגע גולש מנהריה שבצפון וספק האינטרנט שלי נמצא בכלל בחוות שרתים הממוקמת באיזור המרכז לדוגמא בבני ברק. גוגל יזהה אותי בתור משתמש מהמרכז ולא משתמש מהצפון ולכן הפונקציה הזו כרגע פחות רלוונטית. משיחה שערכתי עם נציג של גוגל בעבר נודע לי שבעתיד היכולת לזהות על פי כתובת איי פי תהיה מדוייקת הרבה יותר. הדו"ח הזה מעולה למסעות פרסום שרצים על כמה מדינות או יבשות במקביל – אפשר לקבל פרופורציה לגבי כל מדינה. בארהב הדיווח על פי מיקום הרבה יותר מדוייק מישראל וניתן ממש לזהות קליקים על פי מיקום מדוייק של המשתמש גם בעזרת Google Maps שעובד בארה"ב בצורה מושלמת.
9.
דו"ח שאילתת חיפוש – אחד הדו"חות החשובים ביותר אם לא החשוב מכל. דו"ח זה מציג לנו את מילות המפתח המדוייקות אותן חיפש המשתמש ונכנס דרכן לאתר שלנו. ניתן להוסיף ככה מילות מפתח לקבוצת המודעות המתאימה ולקבל מדד לגבי כל אחת ממילות המפתח המדוייקות כמו כמה לידים הפיקה כל מילת מפתח, האם יש מילות מפתח לא רלוונטיות שקשורות איכשהו למילת מפתח בתוך הקמפיין שלנו ועוד. דוגמא אישית שלי היא קמפיין בתחום החקירות והבילוש. לאחר תקופת הרצה גילינו שהקמפיין שלנו מופיע במילת המפתח חוש חש הבלש בעזרת דו"ח זה , שללנו את המילה ובכך שללנו קליקים ועלויות לא רלוונטיות עבורינו.
10.
דו"ח ביצועי מקום – דו"ח זה מציג לנו ביצועים עבור רשת התוכן של גוגל. על פי קבוצת מודעות המוכלת בתוך מסע פרסום שלנו, באיזה אתרים קיבלנו הקלקות ובנוסף מציג עבורינו את העמודים הספציפיים בהם קיבלנו קליקים.
11.
ביצועי חשיפה ותדירות – להציג ביצועי חשיפה ותדירות על פרקי זמן של ימים, שבועות וחודשים.
הגדרות בסיסיות בהגדרת דו"ח חדש:
בהגדרות אלו ניתן לבחור יחידות זמן בהם יוצג לנו הדו"ח. בין היתר במידה ונבחר להפיק דו"ח של מסע פרסום תינתן לנו האופציה להציג שעות פעילות של הקמפיין. נוכל לדעת באיזו שעה לוחצים עלינו.
ניתן לבחור טווח תאריכים לדו"ח שלנו ובנוסף לבחור עבור איזה מסע פרסום \ קבוצת מודעות אנחנו מעוניינים לקבל את הדו"ח.
הגדרות מתקדמות בהגדרת דו"ח חדש:
- הוסף או הסר עמודות – ניתן לערוך במדוייק את העמודות שיופיעו בדו"ח שנקבל. ישנן המון עמודות שניתן להוסיף או להסיר. במידה והקמפיין שלנו עוסק באיסוף של לידים על ידי טופס צור קשר שבאתר חשוב מאוד שנשתמש באופציית "עמודות
יחסי המרה". 3 השדות השימושיים ביותר עבור המרות הם:
א. המרות (אחת לכל קליק)
ב. שיעור המרות (אחת לכל קליק)
ג. מחיר/המרה (אחת לכל קליק)
נוכל לקבל מידע סטטיסטי מאוד חשוב עבור עלויות יחסיות של המרות מהקמפיין שלנו ולבדוק האם אנחנו עומדים ביעדים שהצבנו.
- סנן את התוצאות שלך – ניתן לסנן עמודות שאנחנו לא מעוניינים להציג כמו מקומות או מילות מפתח בעלי 0 הופעות בקמפיין.
הגדרת תבניות, תזמון ודואר אלקטרוני:
ניתן להעניק כאן שם ייחודי לדו"ח שאנחנו יוצרים לצורך זיהוי עתידי ושכפול שלו.
ניתן לקבוע שעות ריצה לדו"ח כך שירוץ באופן אוטומטי כל סדר גודל של זמן שאנחנו נקבע.
בנוסף, ניתן להגדיר שבכל פעם שהדו"ח רץ הוא שולח אלינו Copy למייל שלנו על פי סוג קובץ שנבחר.
לסיכום, רוב הדו"חות של גוגל שימושיים וניתן להפיק מהם תועלת רבה כמו דו"ח שאילתת החיפוש שנותן לנו אינפורמציה מעולה לגבי מילות המפתח שעליהן המשתמשים הקליקו. ישנם דו"חות טובים יותר לבעלי העסק אותו אנחנו מפרסמים כמו דו"ח חשבון ודו"ח מסעות פרסום שלא מציגים מידע רב מידי ומבלבל אלא תכלס מה שקורה אצלנו בחשבון על פי הנושאים שאנחנו מפרסמים בהם.
מאמר נוסף בנושא:
דוגמא לדוח גוגל אדוורדס עבור לקוחות