ייעוץ חינם 073-72-77-208 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע

זמן טעינת עמוד

מאמר מפורט בנושא השינוי בהתייחסות מנוע גוגל לזמני טעינה של אתרים כחלק משיפור קמפיין פרסום בגוגל וקידום אתרים אורגני.

זמן טעינה של אתר
פרסום בגוגל> מאמרים>

זמן טעינה של אתר

בתחילת 2010 כאשר גוגל הכניסו לשימוש את האלגוריתם החדש שלהם "קפאין", אחד הפרמטרים המרכזיים שבלט יותר מכולם היה זמן טעינה של אתר. אתרים איטיים שהופיעו במקומות הראשונים בגוגל צנחו בתוצאות האורגניות ובקישורים הממומנים בעוד אתרים זריזים הרבה יותר עלו למיקומים גבוהים יותר.
כחלק משיפור חוויית המשתמשים בגוגל, החליטו מהנדסי החברה לשים דגש על זמני טעינה של אתרים ברשת על מנת להציג את האתרים המהירים גבוה יותר למשתמשי מנוע החיפוש. האמת? מהלך מבריק!
לצורך הדוגמא, משתמש מחפש בגוגל מידע בנושא כלשהו ונכנס לאחד האתרים המופיעים בתוצאות החיפוש הראשונות. האתר איטי והמשתמש סוגר את החלון. החיפוש בגוגל לא נתן למשתמש את התוצאות הרצויות לו ולכן אוטומטית עבר לחפש במקום אחר. גוגל הפסידו באותו הרגע משתמש שייתכן והיה יכול לחזור לתוצאות החיפוש ולהקליק על תוצאה בקישורים הממומנים – הפסד כספי קטן לגוגל עבור המשתמש הספציפי אך הפסד עצום במידה ויש מיליוני משתמשים בעולם שלא הצליחו למצוא את מה שחיפשו בגלל זמני טעינה ארוכים של אתרים.

בהמשך, לאחר שאתרים גדולים ומדורגים נפלו בתוצאות החיפוש האורגני והממומן, בוצעו שינויים באתרים אלו שתפקידם לשפר את זמני הטעינה של העמודים ולשפר את חוויית המשתמש.
גוגל יצרה מציאות אינטרנטית חדשה ומהירה יותר – על ידי שימוש באלגוריתם החדש שנותן יחס מועדף לאתרים מהירים, מיליוני בעלי אתרים בעולם עבדו או יעבדו קשה במטרה לשפר את זמני הטעינה כדי לקבל דירוג טוב יותר מגוגל. כל המשתמשים ברשת האינטרנט יהנו מאתרים מהירים יותר וזמני טעינה קצרים של דפים.

משמעות זמן טעינה של אתר או דף נחיתה על קמפיין פרסום בגוגל
זמן טעינה של אתר או דפי נחיתה הוא פרמטר מאוד חשוב בקביעת ציון איכות של מילות מפתח בקמפיין פרסום בגוגל אדוורדס שלנו כבר מספר שנים. במערכת הפרסום ניתן להציג ליד כל מילת מפתח את ציון האיכות שמושפע ישירות מזמן הטעינה של דף הנחיתה שלנו. ככל שזמן טעינה של העמוד ארוך יותר כך ציון האיכות שנקבל יהיה נמוך יותר. אם נקפיד להפנות את הקמפיין לדף נחיתה מהיר יותר סביר להניח שציון האיכות שלנו ישתפר. דף נחיתה הנטען באיטיות רבה אף יקבל הערה שלילית בתוך ציון האיכות וייתכן שגוגל לא תציג את המודעה עד לשיפור זמן הטעינה של העמוד.

דרכים לשיפור זמן טעינה של אתר
לפניך רשימת דרכים לשיפור זמני טעינה של אתרים. כל האפשרויות לשיפור המוצעות כאן הן מתוך ניסיון ארוך טווח בלבד ולא מתוך תיאוריות שפיתחנו והן מוכחות בשיפור זמני טעינה של אתרים:

1. בדיקת מקום אחסון של האתר – הפרמטר הראשון שאותו ניגש לבדוק הוא השרת עליו אנחנו מאוחסנים. חברות אחסון אתרים רבות מאחסנות אתרים בדרך חלוקה לא נכונה עבור הלקוחות ולעיתים קרובות נראה OverSelling (מכירת יתר) של חבילות אחסון. כלומר, חברת אחסון מוכרת יותר חבילות על שרת אחד מאשר השרת יכול להכיל ולכן נוצר עומס רב במערכת וכתוצאה מהעומס האתרים עולים לאט מאוד. ניתן להרחיב את הידע בנושא במאמר חברות אחסון אתרים. בכתבה אתרים על השרת שלנו ניתן ללמוד כיצד לבדוק אלו אתרים מאוחסנים יחד איתנו על שרת האחסון ואיך להתייחס לבדיקה. מומלץ להמנע מאחסון בשרת המכיל כמות אתרים רבה ולא פרופורציונלית ביחס לשרת. במידה ואנחנו חולקים אחסון עם מאות אתרים שונים על אותו השרת מומלץ לחפש חבילת אחסון אחרת או לבקש מספק האחסון לעבור לחבילת אחסון בשרת אחר המכיל פחות אתרים.
מלבד כמות האתרים המאוחסנים על השרת אנחנו צריכים לבדוק את אופי האתרים ופעילותם. במידה וקיימים אתרים גדולים (פורטלים) המאוחסנים על השרת שלנו ומקבלים כמות תעבורה גדולה מידי יום או מפעילים שאילתות מורכבות מספר רב של פעמים ככל הנראה זאת אחת הסיבות להאטה בזמן הטעינה של האתר שלנו.
לפני המעבר לחברת אחסון אתרים אחרת כדאי לבדוק מהם האתרים המאוחסנים על השרת שמציעים לנו ואופי הפעילות שלהם ובנוסף לבדוק את מספר האתרים המאוחסנים על אותו חשבון – בדיקה מקדימה למכירת יתר של חברת אחסון.

2. שיפור אופטימיזציית קוד של אתר – את סעיף זה נחלק למספר אפשרויות המוכרות לנו באינדיבידואל לשיפור אופטימיזציית קוד של אתר. כמובן שאת השינויים הללו מתכנת האתר מבצע כיוון שהשיפורים הם בקוד האתר. נתחיל מהקל אל הקשה:
א. הצגת תמונות בגדלים הנכונים – המון פעמים אנחנו נתקלים באתר הטוען תמונות במשך זמן רב. התמונות לרוב בגודל קטן או בינוני אך זמן הטעינה שלהם ארוך מהצפוי. הסיבה היא שהדפדפן שלנו נאלץ לטעון תמונות ברזולוזיצה גבוהה מאוד על מנת להציג תוצר סופי בגודל סטנדרטי ברזולוציה נמוכה בהרבה המוצגת באתר. הפתרון: הקטנת רזולוציית של כל תמונה בתוכנת עריכת תמונות כמו PhotoShop וכדומה לרזולוציה הסופית שבה התמונה תוצג באתר. אין צורך לטעון באתר תמונה ברזולוציה של 1800*1200 כאשר התוצר הסופי שאנחנו מציגים באתר בגודל 600*400. במידה ונקטין את כל התמונות לרזולוציה המקסימלית שהן צורכות נזכה לראות שיפור בזמן הטעינה של האתר שלנו ובנוסף נקטין את כמות התעבורה שהאתר שלנו צורך. במידה והאתר שלנו הוא פורטל גדול המציג עשרות, מאות או אלפי תמונות לאלפי משתמשים שונים נוכל לצמצם את התעבורה שהאתר שלנו צורך. באחסון אתרים תעבורה ורוחב פס עולים הרבה כסף וצמצום בתעבורה רבה ויקרה יכול לחסוך לנו אלפי שקלים בשנה. במידה ולחיצה על תמונה כלשהי מובילה לפתיחת עמוד המציג את התמונה ברזולוציה מקסימלית מומלץ ליצור שתי תמונות, אחת ברזולוציית האתר והשניה ברזולוציה הטבעית שבה נוצרה ולמקמם כך שמצד אחד טעינת האתר לא תפגע ומצד שני בכניסה אל התמונה המוגדלת הרזולוציה תישאר גבוהה.
ב. מיקום נכון של קריאות לקבצי האתר – קוד של אתר קורא לעיתים קרובות למספר קבצים שונים שעוזרים בתפעול האתר כמו קבצי CSS שאחראים על עיצוב והצגת האתר, קבצי Java Script ועוד. טעינת קבצי JS עוצרת לחלוטין את תהליך הטעינה של האתר, הדפדפן ממתין שקובץ ה- JS יטען במלואו ורק לאחר מכן ממשיך את טעינת שאר האתר שלא כמו קבצים אחרים שיכולים להיטען במקביל. ולכן, מומלץ למקם קבצי JS שאין להם משמעות למיקום בקוד בסוף העמוד לפני תגית הסיום של ה- Body . קבצי JS לדוגמא שניתן למקם בסוף הקוד הם הקבצים של גוגל – אנאליטיקס, קוד המרות של אתר וכדומה.
ג. עמידה בתקן W3C – קוד הנכתב בהתאמה מלאה לתקן W3C זהו קוד המוגדר תקני עבור המשתמשים ועבור מנוע החיפוש של גוגל. מבחינת המשתמש, אתרים שנכתבו בהתאמה לתקן W3C מסוגלים לתמוך בכל סוגי הדפדפנים לרבות אקספלורר, פיירפוקס, כרום, ספארי ועוד. אתרים אלו יוצגו בצורה מייטבית לכל גולש וללא "מפגעים" בעיצוב אתר.
מבחינת גוגל, לרובוט הסריקה של גוגל קל הרבה יותר לסרוק אתר שבנוי בתקן W3C כיוון שקוד האתר מסודר יותר ובהתאמה מלאה לדרישות ולכן הסריקה תהיה מהירה יותר וזמן טעינה של הקוד עבור גוגל יהיה מהיר יותר.
ניתן לבדוק האם האתר שלנו עומד בתקן בלינק הבא: http://validator.w3.org .
ד. קידוד אתר - מיפוי וחיתוך אתר על ידי DIV – כל אתר נוצר על ידי מעצב אתר בתוכנה גרפית כזאת או אחרת, Photoshop , Freehand וכו'. על מנת להפוך אתר מעיצוב לקוד פשוט HTML עלינו לקודד את האתר. ישנן מספר דרכים לקודד אתר חלקן אוטומטיות וחלקן ידניות. הקידוד הנכון ביותר זהו קידוד המשתמש בחיתוך ידני של האתר ללא שימוש בתוכנות וכן שימוש ב- Div-ים בקוד האתר במקום להשתמש בטבלאות רגילות. תאי Div-ים מקצרים את הקוד משמעותית ובכך חוסכים טעינה מיותרת של האתר – חסכון בזמן טעינה של אתר. במידה והאתר שלנו מורכב יחסית ומכיל הרבה אלמנטים על המסך, חיתוך ב- DIV יקצר משמעותית ובטווח הארוך את זמן הטעינה של האתר.
3. יצירת Cache לקבצי אתר פתרון לאתרים גדולים – הפתרון הבא פונה אל בעלי אתרים גדולים בעלי אלפי, עשרות אלפי או מאות אלפי כניסות ביום. הפתרון הזה הוכח כחוסך זמן וכסף רב ומשתמשים בו הפורטלים הגדולים בישראל לרבות וואלה, נענע ו- Ynet . בכל פעם שגולש נכנס לאתר גדול הוא מפעיל שאילתות שפונות אל מסדי הנתונים של האתר, מסדי הנתונים מחזירים תשובה והמערכת "שופכת" את הנתונים על המסך בתצורת עיצוב האתר. בין אם מדובר על שליפת תוכן של האתר או סדר של תמונות, מתבצעת כאן עבודה מול מסד נתונים. כל משתמש שנכנס לאחד מהדפים לאתר מפעיל את מסד הנתונים ובמידה ומדובר על מאות או אלפי משתמשים במקביל הדבר יכול לגרום עומס כבד שיגרום לאיטיות או לקריסת השרת. הפתרון פשוט מאוד – במקום שכל משתמש יפתח קריאה למסד נתונים בכל טעינה של האתר, ניצור סקריפט על השרת שתפקידו לנהוג כמשתמש שנכנס אל העמוד בכל פרק זמן מוגדר, לצורך העניין הסקריפט יטען את העמוד ממסד הנתונים בכל דקה ולאחר מכן "ישפוך" את הנתונים על עמוד html פשוט אליו גולשי האתר יגיעו. כך אנחנו יוצרים מצב שהאתר מתעדכן כל דקה בתוכן החדש שמתווסף אך הגולשים באתר לא מפעילים פעם אחת את מסד הנתונים אלא נכנסים לעמוד סטטי HTML פשוט. מסד הנתונים נקרא אחת לדקה, 60 פעם בשעה או מקסימום 1440 פעמים ביום במקום עשרות אלפים, מאות אלפים או מיליוני פעמים ביום. העומס יורד משמעותית מהשרת ובכל זמן הטעינה של האתר עולה. לאתרים שלא בסדר גודל של עשרות אלפי כניסות ייחודיות ביום מומלץ לעשות Caching לעמוד הראשי של האתר בלבד ולהכניס אותם לקובץ index.html פשוט אליו יגיעו הגולשים. לאתרים בסדר גודל גבוה יותר מומלץ לעשות Caching לכל דפי האתר.

כלי לבדיקה ולהשוואת זמני טעינה של אתרים
כלי מומלץ ושימושי לבדיקה ולהשוואת זמני טעינה של אתרים ניתן למצוא בלינק http://www.iwebtool.com/speed_test . בעזרת כלי זה ניתן לבדוק ולהשוות בין זמני טעינה של עד 10 אתרים שונים במקביל.

השאר פרטיך לייעוץ ראשוני חינם לפרסום בגוגל - הטבות למפרסמים חדשים בגוגל !
שם
טלפון
דוא”ל

סיפורי הצלחה

LawTip משרד עורכי דין
אירופלקס מערכות שינה מתקדמות
הולנדיה המרכז להנדסת השינה
משרד עורכי דין פלילי צלניקר

לשיחת היכרות
  • שם
  • טלפון
  • דוא”ל


בין לקוחותינו

לקוחות ממליצים

אומרים שהצלחה אינה נמדדת בדקות, שעות או אף ימים, אלא היא נמדדת לאורך שנים. העובדה שאנחנו ממשיכים לפרסם באמצעות Individual כבר יותר משנה (!) ורק מגדילים את גובה ההשקעה מעת לעת, מעידה כאלף עדים על שביעות רצוננו מהשירות האדיב המקצועי והאיכותי שאנו מקבלים ועל התרומה הרבה שיש בקידום למשרדנו.
להמלצות נוספות לחץ כאן