יש לנו אתר המכניס X גולשים בחודש שמתוכם Y גולשים ביצעו פעולה כלשהי באתר. איך נדע האם האתר שלנו מצליח?
לשם מה לנו למדוד יחסי המרה באתר שלנו?
יחסי המרה של אתר זוהי דרך מעולה למדידת הצלחת אתר אינטרנט. הגדרת ביצוע פעולה בתוך אתר יכולה להחשב:
- שליחת טופס יצירת קשר – ליד.
- רכישת מוצר באתר.
- רישום לניוזלייטר של החברה.
- הורדת סרגל כלים או תוכנה שיווקית כלשהי השייכת לחברה.
אלו הן הדוגמאות הקלאסיות שניתן לעקוב אחריהן בקלות על ידי התקנת מערכת מעקב המרות על האתר.
בעל אתרים קונים טארפיק לאתר שלהם על ידי
פרסום בגוגל אדוורדס , קידום אתרים אורגני SEO , יחסי ציבור לאתר ועוד. לכן, חשוב מאוד לבצע מעקב יחסי המרה על האתר לקבלת סטטיסטיקה מדוייקת לגבי אופי הגולשים ודרכים לשיפור עבור כל אחת ואחת מדרכי הפרסום השונות.
את יחסי ההמרה אנחנו מודדים באחוזים. לדוגמא, יש לנו אתר משלוחי פרחים ואנו מעוניינים לקבל את יחסי ההמרה בין כמות הכניסות לאתר לבין כמות ההזמנות דרך האתר. על כל 100 כניסות לאתר יש 3 הזמנות בממוצע לאורך תקופת זמן של שנה ולכן אחוז יחסי ההמרה שלנו הוא 3%, כלומר, 3% מכלל הנכנסים לאתר מבצעים הזמנה.
מדידת יחסי ההמרה באתר שלנו תעזור לנו לחשב האם האתר שלנו רווחי או לא. במידה ורווחי, יחסי המרה יעידו על החזר על ההשקעה ROI שנובע מפרסום האתר שלנו. במילים אחרות, כמה כסף אנחנו מרוויחים מהאתר עבור כל X כסף שאנחנו משקיעים בפרסום שלו.
מדידת יחסי המרה אינטרנטיים של אתר
במערכת הפרסום של גוגל אדוורדס קיימת אפשרות למדוד בצורה פרטנית את יחסי ההמרה של האתר עבור הגולשים שהגיעו לאתר אך ורק דרך פרסום בגוגל אדוורדס. כך ניתן לבצע המרות לתחומים שונים באתר ולקבוע האם האתר שלנו רווחי ביחס להוצאות בקמפיין הפרסום בגוגל.
לגוגל כלי נוסף הנקרא Analytics שבאמצעותו ניתן למדוד בצורה מדוייקת המרות על דפים שונים באתר עבור מילות מפתח שונות וכניסות ממקומות שונים. לדוגמא, במידה והאתר מפורסם במדריך אינטרנטי כלשהו ניתן למדוד את כמות ההמרות שהגיעו מהמדריך בלבד בלי להתחשב בכלל ההמרות שהגיעו, ניתן למדוד יחסי המרה מהקידום האורגני בלבד של האתר ועוד. זהו כלי מעולה למדידת יחסי המרה של אתר.
מדידת יחסי המרה לפעולות המתבצעות מחוץ לאינטרנט
האם באתר האינטרנט שלכם יש טלפון ליצירת קשר או הזמנות?
מדידת פעולות המתבצעות כתוצאה מביקור באתר שלכם כוללות גם שיחות טלפון שהתקבלו על ידי פרסום האתר. אם נחזור לחנות הפרחים מהדוגמא הקודמת הרי שלקוחות רבים מעדיפים ליצור קשר טלפונית ולא להזין את מספר כרטיס האשראי שלהם באתר – איך נמדוד יחסי המרה במקרה כזה?
מדידת יחסי המרה לשיחות טלפון מתבצעת על ידי שימוש בשירותי חברת סטטיסטיקות המפעילה קווי טלפון המודדים מספר שיחות נכנסות, זמני שיחות, שעות ותאריכים. חברה מומלצת בתחום שאנו משתמשים בשירותיה היא חברת MaskYoo. באמצעות שימוש בשירותי החברה ניתן להקצות מספר טלפון ייחודי דרך מערכת סטטיסטית מפוקחת. כל שיחה נכנסת למספר זה מופנית לטלפון של העסק ובאמצעות טכנולוגיה זו ניתן למדוד סטטיסטיקה עבור שיחות טלפון שהתקבלו. במידה ואתם עסק למכירת מוצר מסויים הפועל במשך כל שעות היום כמו מכירת פרחים, חנות פיצה וכו' אחד מהפרמטרים החשובים ביותר שניתן למדוד הוא השעות בהן מתבצעות בממוצע מספר ההזמנות הרב ביותר. על ידי מדידת פרמטר זה ניתן להפעיל את העסק בצורה חכמה יותר. לדוגמא, אם לאחר מדידת יחסי ההמרה מסתבר כי בין השעות 8 בבוקר עד 14:00 בצהריים מתבצעות מספר הזמנות בודדות בלבד, ניתן להוריד את תקציב הפרסום בגוגל בין שעות אלו ובנוסף לבחון אפשרות להעסיק פחות עובדים בין השעות הריקות מהזמנות.
שיפור יחסי ההמרה של אתר
ישנן מספר אפשרויות לשיפור יחסי ההמרה עבור אתר אינטרנט:
1. הפנייה לעמוד נחיתה רלוונטי יותר – הפנה את הגולש אל העמוד בו ימצא את מה שהובטח לו במודעה. לדוגמא, במידה ואתה אתר למכירת תחתונים ובחיפוש שערך המשתמש הוא חיפש תחתונים מסוג Frigo , הפנה אותו אל העמוד הרלוונטי באתר למכירת תחתונים מקולקציית Frigo ולא אל עמוד כללי למכירת תחתונים.
2. עצב את האתר במקצועיות ובפשטות – לא לנסות לדחוף בכוח מלל. משתמש מחפש מידע קל על השירות או המוצר אותו אתה מנסה למכור, ניתן כמובן לפתוח עמוד נוסף באתר ובו מידע רב יותר על המוצר אך חשוב שעמוד הנחיתה שתפקידו למכור שירות או מוצר לא "יחפור" לגולש.
3. נסה לסקרן את המשתמש – כתיבת טקסט מעניין יגרום לגולש להמשיך להשאר באתר ולא לעזוב אותו מיד לאחר שהגיע.
4. נסה להשיג תנועה ממוקדת יותר – בעת פרסום בגוגל אדוורדס חשוב להתמקד במילות מפתח ממירות ולא במילות מפתח כלליות מידי.
5. שלול מילות מפתח לא קשורות או לא ממירות – במידה ואתה מוכר מוצר מפירמה מסויימת בלבד, חשוב אולי לשלול מילות מפתח המכילות שמות פירמות אחרות. במידה ומסע הפרסום הוא לצורך מיתוג עסק ופחות מתרכז בהחזר מהיר על ההשקעה לא תמיד כדאי לשלול מילות מפתח כלליות יותר ואז סעיף זה פחות רלוונטי.
6. בדוק אילו עמודי נחיתה מקבלים יחסי המרה פחות טובים מהממוצע הכולל של האתר ונסה לשפר אותם כך שאחוז ההמרה המתקבל יהיה גבוה יותר.
יחסי המרה ממוצעים באתרי אינטרנט
נהוג לחשוב שבעולם האינטרנט על כל מספר מועט של משתמשים מתבצעת פעולה המכניסה בסופו של דבר כסף לאתר. המצב לא כזה לצערנו מכיוון שבכל תחום בישראל יש עשרות או מאות מתחרים יחסי ההמרה נמוכים ועומדים בממוצע בין אחוז אחד בלבד לשמונה אחוז. כלומר, מתוך 100 גולשים באתר 8 ביצעו פעולה מוגדרת – במקרה הטוב.
8% זהו אחוז טוב יחסית המעיד על עמוד נחיתה הבנוי בצורה נכונה או על תחום בו קל יותר "לאסוף" המרות.
חשוב לזכור שכל תחום הוא מאוד אינדיבידואלי לעצמו. ישנם תחומים בהם אחוז המרה של 5% נחשב למעולה וישנם תחומים אחרים בהם 5% המרה נחשב אתר כושל שבנוי לא טוב כלומר אתר מפסיד כסף.
מדידת יחסי המרה אינה מתייחסת אך ורק לאתר ספציפי כיוון שכל אתר יכול למכור מבחינה טכנית אינסוף מוצרים ושירותים בכל תחום אפשרי ולכן אחוזי ההמרה המתקבלים לאתר מורכבים מאחוזי המרה יחסיים לכל דף נחיתה באתר. ישנם
דפי נחיתה ממירים יותר וכאלה הממירים פחות. דפי נחיתה הממירים פחות טוב מאחרים באתר כדאי לשפר ולבנות אותם בצורה טובה יותר הן מבחינת טקסטים שיווקיים והן מבחינה עיצובית.