כלי מילות המפתח זהו הכלי הראשון והשימושי ביותר לבניית קמפיין מסע פרסום חדש במערכת גוגל אדוורדס. לפני שאנחנו בונים קמפיין נערוך בדיקה ולמידה מקיפה על העסק אותו אנחנו מעוניינים לפרסם בגוגל. נציב את עצמנו בתור הגולשים או לצורך העניין – הלקוחות הבאים. את התשובות לשאלה "מה אנשים מחפשים כדי להגיע אלינו?" נרשום בתור מילות מפתח ייעודיות למסע הפרסום שלנו. בין אם אנחנו מוכרים מוצר או שירות נרשום את כל מילות המפתח שעולות לנו בראש – תמיד נוכל לסנן את הלא רלוונטיות בשלב מאוחר יותר.
לאחר שבידינו רשימה מקיפה של מילות מפתח רלוונטיות עבורינו, נשתמש ב
כלי מילות המפתח של גוגל אדוורדס הממוקם בכתובת:
https://adwords.google.co.il/select/KeywordToolExternal .
ראשית, נגדיר את השפה והמיקוד אליהם אנחנו מעוניינים למקד – גוגל יציג לנו תוצאות סטטיסטיות התואמות את השפה והמיקוד על פי ההגדרה שלנו.
לפני שנכניס בשדה המיועד לכך את כל מילות המפתח שאספנו, נחלק לקטגוריות את מילות המפתח על פי קטגוריות מרכזיות כאשר כל קטגוריה מכילה עד 10 מילות מפתח מרכזיות. לפי נסיוני, כאשר מכניסים למערכת של גוגל אדוורדס מעל 10 מילות מפתח לחישוב, המערכת מתקשה להפעיל את התהליך ובדרך כלל היא נתקעת. לאחר שנכין את הרשימה נבחן כל קטגוריה לגופה כאשר באחת הדגימות ניתן להזין למערכת את מילות המפתח המרכזיות ביותר (שמות הקטגוריות שלנו) לקבלת מדד לגבי החיפושים והתחרות של כל קטגוריה.
כאשר אנחנו עורכים חיפוש למילות המפתח ניתן לעשות סינון נוסף על פי : א. לכלול תוכן למבוגרים. ב. אפשרות לסמן לגוגל שלא להציע רעיונות למילות מפתח חדשות. ג. לסנן מילות מפתח שאנחנו לא מעוניינים להוסיף למסע פרסום.
כאשר נחפש אחר מילות המפתח, נקבל אינפורמציה על המדדים: תחרות מפרסמים, נפח חיפוש מקומי (על פי חודשים) , נפח חיפוש חודשי כולל , סוג התאמה.
הרחבה בנושא:
א.
תחרות מפרסמים - פשוטו כמשמעו – גוגל מציג סרגל הנותן מדד לגבי תחרות המפרסמים בכל תחום כאשר כמה שהסרגל מלא יותר בצבע ירוק כך התחרות גבוהה יותר.
ב.
נפח חיפוש מקומי: שם חודש -– גוגל מציג לנו את נפח החיפוש של החודש הקודם. כיוון שיש תחומים רבים בהם יש דינמיות מאוד גבוהה בחיפושים כמו תחומים עונתיים שונים (לדוגמא מכירת בגדי ים) , תכנים זמניים (תוכנית האח הגדול) וכו'.
ג.
נפח חיפוש כולל – גוגל מציג לנו את נפח החיפוש הממוצע החודשי עבור 12 החודשים האחרונים.
ד.
בחירת סוג התאמה – עמודה זו היא עמודה מאוד מרכזית בבחירת מילות המפתח שלנו. המון מפרסמים טועים כאשר הם מחפשים מילות מפתח במשמעות רחבה במקום משמעות לביטוי או מדוייקת. לקוחות שאלו אותי בעבר איך זה שיש לצורך העניין 60,000 חיפושים בחודש על מילת המפתח X ומתוכם רק 1000 נכנסים לאתר??? התשובה היא פשוטה מאוד – על מילת המפתח X יש 60,000 חיפושים באופן נרחב. כלומר, היא יכולה להופיע בווריאציות שונות ובצירוף מילות מפתח לפניה ואחריה במשמעות רחבה.
על מנת לבדוק כמה חיפושים נערכו על מילת מפתח באופן מדוייק נשנה את סוג ההתאמה ל"מדוייקת", על מנת לבדוק כמה פעמים נערכו חיפושים על מילת המפתח או הביטוי בסדר מדוייק ובצירוף של מילות מפתח נוספות נשנה את סוג ההתאמה ל"לביטוי".
הגדרות נוספות מתקדמות:
בחר עמודות לתצוגה – כאן נבחר להציג עמודות אינפורמטיביות נוספות:
1.
מיקום מודעה מוערך – המנגנון של גוגל יבקש מאיתנו להזין עלות מקסימלית לקליק ולאחר שנלחץ על כפתור "חשב מחדש" הוא יציג לנו את המיקום המוערך של המודעה שלנו. לדעתי, כלי זה איננו אמין במיוחד כיוון שגוגל מחשב את המיקום על פי העלות לקליק בלבד ולא לוקח בחשבון את
ציון האיכות של המודעה המהווה פרמטר מאוד משמעותי.
2.
העלות הממוצעת המוערכת לכל קליק – שדה המציג את העלות הממוצעת שמשלמים מפרסמים עבור כל קליק לכל מילת מפתח. זהו פרמטר הערכת עלות בלבד ואיננו המחיר המדוייק שבו ננקוב בעת בניית מסע פרסום חדש. נשתמש בפרמטר הזה לצורך קבלת מדד בלבד.
3.
מגמת נפח החיפוש – מציג לנו גרף של נטיות המפרסמים עבור כל מילת מפתח. כלי טוב עבור תחומים בהם נרצה לבדוק על פי חודשי השנה את הביקוש למודעה שלנו.
4.
הנפח הגדול ביותר התרחש ב – שדה המציג לנו את שם החודש בו התרחשו הכי הרבה חיפושים עבור כל מילת מפתח שנבחר.
בנוסף לבחינת ביצועי מילות מפתח נוספות, ניתן להכניס את מילות המפתח בכל שלב למסעות הפרסום שלנו על ידי הכפתור "הוסף". כמובן שנצטרך להתחבר קודם לכן לחשבון שלנו בגוגל אדוורדס. כמובן שניתן יהיה גם להוסיף מילות מפתח במשמעויות שונות למסע הפרסום על פי בחירתנו וגם מילות מפתח במשמעויות שליליות עבור מילות מפתח שעלו בחיפושים ושלא נרצה שיופיעו בקמפיין.