עכשיו זה רישמי ! גוגל השיקה את כלי מילות המפתח החדש בגרסא עדכנית.
במאמר זה נסקור את התכונות החדשות של כלי מילות המפתח החדש של מערכת הפרסום בגוגל אדוורדס.
את
כלי מילות המפתח הישן סקרנו בעבר על כל תכונותיו.
כלי מילות המפתח החדש מציע לנו אפשרויות מתקדמות חדשות למציאת מילות מפתח ולסינון על פי הצרכים המתאימים לקמפיין שלנו. העיצוב השתנה לחלוטין ונראה חדשני יותר כרגע. גוגל הולכים על קו עיצוב אחיד בין הכלים השונים שלהם, כלי מילות המפתח נראה כרגע לא כמו כלי נוסף של גוגל אלא ככלי השייך למערכת אדוורדס ובעיצוב שלה.
מה חדש ?
אמצעי אבטחה
לפני הכניסה לתוך המערכת, גוגל מחייבים אותנו להקיש קוד זיהוי אבטחה
( Captcha) על מנת לזהות אותנו בתור משתמשים ולא בתור תוכנה.
ככל הנראה הדבר נובע מתקן גבוה יותר שמהנדסי גוגל הציבו על מנת לחסום רובוטים למינהם היוצרים עומס על שרתי החברה.
אפשרויות חיפוש
עד היום בכלי מילות המפתח ניתן היה לחפש מילות מפתח נוספות על ידי ציון מילת מפתח אחת או יותר בלבד. גוגל הוסיפו אפשרות נוספת לחיפוש מילות מפתח רלוונטיות על פי אתר אינטרנט. ניתן להוסיף כתובת אתר אינטרנט ולחפש מילות מפתח בהקשר של האתר. ניתן לשלב בין חיפוש מילות מפתח בלבד, חיפוש אתר אינטרנט בלבד או חיפוש של שתי האפשרויות במקביל.
אפשרויות מתקדמות
באפשרויות המתקדמות נמצא אפשרות חדשה להצגת חיפושים לנייד בלבד. מפרסמים המעוניינים לדעת את כמות החיפושים מטלפון נייד יסמנו את האפשרות הזו. עוד באפשרויות המתקדמות גוגל הוסיפו לנו אפשרויות סינון מתקדמות יותר על פי תדירות חיפוש, תחרות, עלויות וכו'. ניתן לסנן את התוצאות על פי הדרישות שלנו ממילות המפתח – דרישת סינון אחת או יותר. לדוגמא, מילות מפתח בעלות יותר מ- 1000 חיפושים בחודש שמחיר ממוצע לקליק עבורן מתחת ל- 5 שקלים. וכו'.
אפשרויות התאמה
תכונה חשובה נוספת של הכלי החדש לחיפוש מילות מפתח היא האפשרות להציג מילות מפתח בסוגי התאמה שונים במקביל. שלא כמו במערכת הקודמת בה ניתן להציג מילות מפתח או בהתאמה מדוייקת , או בהתאמה נרחבת , או בהתאמה לביטוי, במערכת החדשה ניתן להגדיר תציגה של כל שלוש האפשרויות במקביל.
פיצ'רים חדשים
גוגל הוסיפה מספר קיצורי דרך מדליקים לממשק של כלי מילות המפתח, לדוגמא, בעת לחיצה על אחת ממילות המפתח המוצגות לנו גוגל יפתח לנו בעמוד חדש את חיפוש מילת המפתח הספציפית בגוגל. חוסך לנו פתיחת חלון חדש וחיפוש ידני.
בנוסף, ליד כל מילת מפתח יש אייקון שמעביר אותנו למערכת Google Insights For Search עבור מילת המפתח הספציפית. מערכת זו מציגה לנו את השינויים בתדירות החיפושים במנוע החיפוש של גוגל אחר מילות מפתח ספציפיות והכל כמובן מגובה במערכת סינון על פי מגוון פרמטרים שניתן לבחור עבור קבלת אינפורמציה.
אפשרויות תצוגה חדשות ומתקדמות
באפשרויות תצוגת עמודות נתונים עבור כל מילת מפתח אנחנו מגלים שלוש אפשרויות מיון חדשות הפועלות בשיתוף פעולה מלא עם מערכת פרסום בגוגל אדוורדס:
-
חולץ מדף אינטרנט – פרמטר שימושי במיוחד, אנחנו מחפשים את דף הנחיתה הרלוונטי ביותר לגוגל באתר שלנו עבור מילת המפתח שאנחנו מעוניינים לפרסם. מקישים מילת מפתח בצירוף של כתובות אתר והמערכת מתאימה לנו
דפי נחיתה רלוונטיים לפרסום במערכת גוגל אדוורדס. רצוי לבחור בדף הנחיתה שגוגל מכוונים אליו שכן דף נחיתה טוב יותר ייתן למילת המפתח שלנו
ציון איכות גבוה יותר בסופו של דבר.
-
תדירות הופעת מודעה (עבור מילות מפתח בהתאמה מדוייקת בלבד): מציג לנו את האחוז היחסי שבין מספר הפעמים שהמודעה שלנו הופעלה לבין סה"כ מספר שאילתות החיפוש עבור מילת המפתח הספציפית בהתאמה מדוייקת.
-
תדירות חיפוש (עבור מילות מפתח בהתאמה מדוייקת בלבד): מתייחס לכתובת האתר שהזנו ומציג לנו אחוז המייצג את מספר הפעמים שהאתר שלנו הופיע בעמוד הראשון של תוצאות החיפוש הרגילות.
באופן כללי תכונה חדשה של הממשק שמצאתי לנכון לציין לטובה היא האפשרות לסמן ב- V את האפשרויות שאנחנו מעוניינים לבחור תוך מתן מספר שניות לבחירה ולאחר מכן ביצוע השינוי. לדוגמא, במידה ואנחנו מעוניינים לקבל מספר סוגי התאמה אין צורך לבחור מתוך Select Box כמו בממשק הקודם את האפשרות שאנחנו מעוניינים להציג ולחכות לטעינת העמוד מחדש אלא כאן אנחנו מסמנים ב- V את האפשרויות ולאחר מספר שניות גוגל מציגים לנו את התוצאות לבקשתנו. חוסך לנו זמן טעינה יקר של העמוד בכל בחירה, ניתן לבחור מספר שאילתות סינון תוצאות במקביל מבלי לחכות לטעינת כל שאילתה בנפרד.
יש לציין שהמערכת עדיין בשלבי פיתוח Beta (אמנם שלבים מתקדמים) אך הדבר ניכר באיטיות ולעיתים ב"תקיעה" קלה של המערכת. אני מעריך שבשלב מאוחר יותר פעולות היוצרות עומס רב על המערכת (כמו חישובים סטטיסטיים רבים) לא יגרמו לאיטיות ותקיעת המערכת.